HTML

Apa fut

Férj, apa, maximalista, programozó, játékokban "hétvégi harcos", Liverpool drukker, amatőr futó. - Sportepizódok az életemből.

Instagram

Támogatás

Ha tetszik az oldal és támogatni szeretnéd, itt megteheted:

Friss topikok

Útvonalajánló - Csikóstőttősi kilátó

2015.06.01. 13:12 Aristeus28

A következő útvonal közepén "jók lesznek a kilátásaink", mivel a Csikóstőttősi kilátó részletes bejárása következik ebben a bejegyzésben.

08-00-boritokep.jpg

Röviden összefoglalva ez egy könnyű, végig aszfalton futó útvonal, sok frissítési ponttal, valamint egyetlenegy nagyobb emelkedővel, aminek a végén a kilátóhoz érünk. Az útvonal nagyon egyszerű, el sem lehet tévedni: végig aszfalt, amiből kb. 80-90%-ot lehet járdán/bicikliúton megtenni, csak a maradék kilométerekben kell az úton futnunk. Itt tartsuk be a közlekedési szabályokat és lehetőleg fussunk az út bal szélén! A start a dombóvári SPAR-tól indul, elvezet a csikóstőttősi kilátóig, majd onnan vissza. A SPAR parkolójában általában mindig van hely, aki nem gyalog érkezik, itt jó helyen tudhatja az autóját.

Az útvonalon 7 frissítési pontot találhatunk, amiknek az elhelyezkedése is majdnem tökéletes: Kaposszekcsőn találunk két közkutat a hatodik és hetedik kilométerben, Csikóstőttősön pedig a templommal szemben a kilencedikben. Ezeket természetesen visszafelé is érinthetjük, valamint magánál a kilátónál is van egy csap.

 

Útvonal, szintrajz

08-00-utvonal.jpg

08-00-szintrajz.jpg

 

Az útvonal főbb adatai, statisztikái

Pályarekord
Távolság
(táv. terepen)
Szint-
emelkedés
Frissítési-
pontok
Nehézség
Útvonal
letöltése
1h:52m:29s 18.8 km D+ 122m 7 db GPX letöltése

A teljesítők listája:

Pályarekord:

Zsák György





Zsák György

 

 

Részletes útvonalbejárás

A szokásos SPAR-tól indul az utunk, célozzuk meg a Hunyadi teret és induljunk meg az irányába, haladjunk folyamatosan míg elérjük az 56-os Forradalom terét. Itt forduljunk be balra a Kossuth utcába.

08-01-kossuth-utca.jpg

Fussunk végig a Kossuth utcán egészen le a vasúti kereszteződésig, majd ott keljünk át a síneken és haladjunk tovább a Kapos hídja felé. Ha odaértünk haladjunk át azon is. Innen rátérünk a Csikóstőttősig vezető bicikliútra, ahol nem lehet eltévedni. Felfestések, táblák fogják mutatni az utat.

Kaposszekcsőnél keresztezi a bicikliútút a 611-es főutat. a STOP táblánál álljunk meg, nézzünk szét! A bringaút itt is a Kossuth utcában folytatódik, az út szélére van felfestve, kövessük!

08-02-bicikli-ut-vege.jpg

08-03-bicikliut.jpg

Ha a Kossuth utca végére érünk, a bringaút el fog kanyarodni Csikóstőttős felé, balra, ha a kilátóhoz szeretnénk jutni, mi is tegyük ezt.

08-04-kaposszekcso-templom.jpg

Egészen a bringaút végéig tudunk menetelni, ami Csikóstőttős közepén ér véget. Ezután is tartsuk az irányt nem kell kanyarodnunk semerre sem. Hamarosan el kell érjük a falu végét, ahol is a kilátóhoz vezető emelkedő kezdődik. Maga az emelkedő kb. 500m hosszú, miközben 40-45m szintemelkedést fogunk összeszedni.

A dombmászás után rögtön egy tábla fogad minket, ami a kilátóhoz vezető utat mutatja nekünk. Forduljunk hát jobbra.

08-05-kilato-fele.jpg

Már csak egy pár 100 métert kell futnunk és a féltávhoz értünk. Mehetünk a kilátó tetejére!

08-06-kilato.jpg

A kilátó és a környezete rendkívül rendezett, látszik, hogy karban van tartva, takarítják rendszeresen. A kilátó tetejére egy létra megmászásával juthatunk:

08-07-letra.jpg

A kilátó tetején pedig a következő panoráma fogad minket. (A kép nem tudja átadni a teljes látványt, sokkal szebb ennél, mint amit fotóztam.)

08-08-kilatas.jpg

A kilátó aljában pedig megpihenhetünk, ha szükséges. Ülőalkalmatosságokból és asztalból sincs hiány.

08-09-kilato-alatt.jpg

További információk a kilátóról itt találhatóak:

- Kilátó
- Galéria

Ha már eleget gyönyörködkünk a látványban forduljunk vissza és fejezzük be az útvonalunkat is. Edzeni jöttünk nem? :)

Visszafelé remélhetőleg senki nem fog eltévedni, ennél könnyebb (jobban jelzett / felfestett) útvonalat nem is lehet találni itt Dombóvár környékén. Jó utat visszafelé is!

 

Epilógus

Ha netán kedvet kaptál az útvonal bejárásához, de mégsem szeretnéd egyedül lefutni, vagy nem vagy biztos magadban, nyugodtan írj egy üzenetet a bejegyzéshez, szívesen végigfutom veled a távot, sőt szerintem pár Futóegér is szívesen csatlakozni fog!

Ha pedig sikeresen telesítetted az útvonalat és szeretnéd, hogy a neved felkerüljön az útvonalat teljesítők listájára, esetleg a pályarekordhoz, szintén kommentelj, mindenképpen válaszolni fogok!

Remélem sikerült eloszlatni minden ködöt az útvonallal kapcsolatban, de ha mégsem, bátran kérdezz!

Ha tetszett az útvonal, viszont túl könnyűnek, netán nehéznek találtad, itt további útvonalak közül válogathatsz: Útvonalajánló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apafut.blog.hu/api/trackback/id/tr127502616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása