HTML

Apa fut

Férj, apa, maximalista, programozó, játékokban "hétvégi harcos", Liverpool drukker, amatőr futó. - Sportepizódok az életemből.

Instagram

Támogatás

Ha tetszik az oldal és támogatni szeretnéd, itt megteheted:

Friss topikok

Útvonalajánló - Szigeterdő

2015.04.10. 00:56 Aristeus28

Ebben a bejegyzésben a "Szigeterdőt" és a 600 méteres pályáját vesszük górcső alá. Kicsit rendhagyó ez az útvonalbejárás, de annyira népszerű a park, hogy nem maradhatott ki a listából.

04-00-boritokep.jpg

Szinte mindenki tudna mesélni egy személyes történetet a parkról, ha nem is feltétlen futással kapcsolatosat, de valamilyent: jót is, rosszat is. Sokunk egyik kedvenc futóhelye a Szigeterdő. Ami érthető is, mivel nagyon szépen kialakított a park. Kavicsos ösvények a termetes fák árnyékában, szinte mindig madárcsicsergés hallatszik és elődeink hatalmas szobrai erőt adnak, mikor már azt gondoljunk, hogy nem bírunk egy lépést sem megtenni. (Itt található az országos jelentőségű Kossuth-szoborcsoport, mely egykor Budapesten az Országház épülete mellett állt. A Horvay János által alkotott szoborcsoport az egyetlen kompozíció hazánkban, mely együtt ábrázolja a Batthyány vezette Első Felelős Magyar Kormány tagjait.)

Sok kezdő futó itt teszi meg az első lépéseit, kilométereit. Az erdő a tanúja "az első szárnypróbálgatásoknak". Később aztán szinte mindenki szeret ide visszatérni, hogy visszaemlékezzen arra, hogyan is kezdődött el minden. A DOVASE futói is itt szoktak edzeni, ők az igazi bajnokai a Szigeterdőnek. "Ifjú titánok", akiket nagyon nehéz követni a pályán, utolérni őket pedig majdnem lehetetlen. Na, de lassan elég is a hosszúra nyúlt meséből, jöjjenek a tények mindenki kedvenc 600m-es pályájáról és a környezetéről:

Megközelítés: Dombóvár, Gyenis Antal utca, Nyitva tartás: Egész évben, minden nap.

A 600 méteres pálya teljesen terep, a szigeterdő fái között fut körbe, ami néhol kavicsos, néhol saras (szinte mindig), és kiálló gyökerekből is van egy-kettő. Ha túl gyorsan futunk és megbotlunk egy gyökérben, még repülhetünk is. (egy darabig)

Szintemelkedés nincs a pályán, maga a kör egy kicsit kanyarog, de nem vészesen, még nagyon gyorsan futva sem fogunk kisodródni. Egy frissítési pont található a Szigeterdőben, egy téglaépületben található mosdó/WC, amit nem akarok túldícsérni, de tényleg patyolat tiszta!

Parkolás: A park szélén parkoló található, ahol is körülbelül 10 autó számára elegendő hely van.

 

 

A Szigeterdő felülnézetből

04-felulnezet.JPG

Az útvonal főbb adatai, statisztikái

Pályarekord
Távolság
(táv. terepen)
Szint-
emelkedés
Frissítési-
pontok
Nehézség
[nincs] 600m (600m) D+ 1m 1 db

A teljesítők listája:

Pályarekord:





Balogh Árpád, Zsák György



Részletes útvonalbejárás

A pálya egyszerűsége miatt igazából nincs szükség pályabejárásra, két dologra figyelj csak oda, ha kanyarodik az ösvény te is kanyarodj vele és lehetőleg ne menj neki a fáknak. :)

A következő galériára kattintva néhány képet láthattok a Szigeterdőről. Jó futást kívánok nektek itt!

Epilógus

Ha netán kedvet kaptál az útvonal bejárásához, de mégsem szeretnéd egyedül lefutni, vagy nem vagy biztos magadban, nyugodtan írj egy üzenetet a bejegyzéshez, szívesen végigfutom veled a távot, sőt szerintem pár Futóegér is szívesen csatlakozni fog!

Ha pedig sikeresen telesítetted az útvonalat és szeretnéd, hogy a neved felkerüljön az útvonalat teljesítők listájára, esetleg a pályarekordhoz, szintén kommentelj, mindenképpen válaszolni fogok!

Remélem sikerült eloszlatni minden ködöt az útvonallal kapcsolatban, de ha mégsem, bátran kérdezz!

Ha tetszett az útvonal, viszont túl könnyűnek, netán nehéznek találtad, itt további útvonalak közül válogathatsz: Útvonalajánló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apafut.blog.hu/api/trackback/id/tr857355154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása