HTML

Apa fut

Férj, apa, maximalista, programozó, játékokban "hétvégi harcos", Liverpool drukker, amatőr futó. - Sportepizódok az életemből.

Instagram

Támogatás

Ha tetszik az oldal és támogatni szeretnéd, itt megteheted:

Friss topikok

Útvonalajánló - Perekaci kör

2015.04.09. 23:54 Aristeus28

Ebben a bejegyzésben a "Perekaci kör" leírását olvashatjátok. Ez nem egy ismert útvonal, viszont a kezdők számára is ajánlom, mivel nem túl hosszú és kb. 4.2 kilométeren keresztül terepen, szép vidéken futhatunk.

05-00-boritokep.jpg

Röviden összefoglalva ez egy könnyű útvonal, pár darab kisebb dombbal. A táv több, mint felét terepen fogjuk megtenni, de ez könnyű terep, földút. A SPAR-tól indulunk, el fogunk futni egészen a Tüskei tóig, de nem kerüljük meg (Aki mégis szeretné megkerülni, megteheti már arról is van útvonalleírás: katt ide.), hanem a perekaci árok felé vesszük az irányt. Az árok északi oldalán fogunk futni nyugati irányban, míg elérünk egy halastóig. A tavat elhagyva Dombóvár felé fordulunk és a Hetényi utcán, a temető mellett fogunk visszaérni a városba, (Itt található az útvonal egyetlenegy frissítési pontja is, lásd a részletes útvonalleírást.) innen már csak egy kilométer a cél, ami szintén a SPAR. Kész is a körünk!

A SPAR parkolójában általában mindig van hely, aki nem gyalog érkezik, itt jó helyen tudhatja az autóját.

Az útból kb. 3.4 kilométer aszfalt, ennek szinte a teljes részét meg lehet tenni járdán vagy bicikliúton. Ha a járda helyett az utat választanánk, akkor tartsuk be a közlekedési szabályokat és lehetőleg fussunk az út bal szélén!

Az útvonal nagyobb része terep, kb. 4.2 kilométer, ebből 1 kilométer ösvény a Konda patak völgyében, a maradék pedig földút.

 

Szintrajz, útvonal

05-szintrajz.JPG

05-utvonal.JPG 

 

Az útvonal főbb adatai, statisztikái

Pályarekord
Távolság
(táv. terepen)
Szint-
emelkedés
Frissítési-
pontok
Nehézség
Útvonal
letöltése
44m:22s 7.57 km (4.2 km) D+ 45m 1 db GPX letöltése

A teljesítők listája:

Pályarekord:

Zsák György





Zsák György



Részletes útvonalbejárás

A dombóvári SPAR-tól indul az utunk, haladjunk északnak az Ady Endre utca irányába, majd ha elértük, akkor forduljunk jobbra.

02-spar-start.JPG

Fussunk a járdán tovább, át a Hunyadi-tér kereszteződésén, egészen az Árpád utcáig. Innen kezdődik a gyalog és kerékpárút, ami el fog minket vezetni egészen a Konda patak völgyéig. Kanyarodjuk rá és szedjük a lábunkat.

02-kerekparut.JPG

Fussunk a gyalog és kerékpárúton egészen addig, míg el nem érjük a Kis konda patak völgyének 61-es úton túli részét. Vágjunk át a főúton itt és fussunk tovább az ösvényen.

05-61-es-ut.jpg

Teljesen el kell fussunk a Tüskei tóig, mikor azt elértük át kell keljünk a hídon. (Hűsölni vágyók a patakot is választhatják.)

03-tuskei-to-hid.jpg

Miután átkeltünk a hídon csak pár 100 métert kell futnunk, ahol is egy elágazáshoz érünk. Tüskei-tó kör jobbra, Perekaci kör BALRA. Tartsunk szépen balra.

05-perekac-fele.jpg

A távolban egy fasort founk látni, mögötte gazdasági épületekkel, valamint kutyákkal. Ne aggódjunk nappal a kutyák meg vannak kötve, valamint drótkerítés veszi körbe az épületeket. Haladjunk bártan, kövessük a földút kanyarulatait. Először jobbra, majd balra. A harmadik kilométer után nem sokkal fogunk elérni egy kereszteződéshez. Itt kanyarodjunk balra.

05-elagazas.jpg

Most az épületek másik oldalán folytatjuk körünket, szinte teljesen megkerülve azt. Körülbelül 3,5 kilométernél fogunk újból egy kereszteződésbe botlani, itt rögtön be is kell, hogy kanyarodjunk jobbra.

05-elagazas2.jpg

Az út kissé emelkedni fog, egy domb tetejére fogunk érni, ahonnan, ha a bal kezünk felé tekintünk, akkor a perekaci árkot fogjuk látni, valamint a várost a háttérben.

05-perekaci-arok.jpg

Ha alaposan megnéztük az árkot, akkor utána húzzunk bele még a végén nem lesz meg a pályarekord! A következő látnivaló az utunk során egy halastó lesz, egy kisebb lejtő alján:

05-to.jpg

Haladjunk el a tó mellett egészen a tó után lévő kereszteződésig. A kereszteződésben forduljunk a város felé balra.

05-elagazas-to-utan.jpg

Körülbelül 400-500m futás után újból egy kereszteződéshez fogunk érni. A távolban látszanak a kertvárosi házak, kanyarodjunk a házak mögött futó útra, jobbra.

05-elagazas3.jpg

Végighaladunk a Búzavirág utcai házak mögött, egészen a következő kereszteződésig, ami a Hetényi utca. Itt kanyarodjunk a temető felé, balra.

05-elagazas4.jpg

Pár 100 méter megtétele után fogjuk elérni a temetőt. Itt található az útvonal egyetlen egy frissítési pontja. Egy kis kitérőt kell tegyünk a temetőbe, ha szeretnénk vízzel frissíteni. A bejárat:

05-temeto.jpg

A Hetényi utcán végighaladva újból egy kereszteződéshez fogunk érni. Elérjük a 61-es főutat. Keljünk át rajta és kanyarodjunk balra a város felé.

05-61-es-ut2.jpg

Dombóvárra beérve rögtön forduljuk az első utcán (Erzsébet utca) jobbra, majd ott az első kereszteződésben balra (Ady utca). Még 500m és már le is futottuk az útvonalat... Feltűnik a SPAR épülete, egy utolsó sprint, órát megállít. Megvan a pályarekord?

Gratulálok a teljesítéshez!

 

Epilógus

Ha netán kedvet kaptál az útvonal bejárásához, de mégsem szeretnéd egyedül lefutni, vagy nem vagy biztos magadban, nyugodtan írj egy üzenetet a bejegyzéshez, szívesen végigfutom veled a távot, sőt szerintem pár Futóegér is szívesen csatlakozni fog!

Ha pedig sikeresen telesítetted az útvonalat és szeretnéd, hogy a neved felkerüljön az útvonalat teljesítők listájára, esetleg a pályarekordhoz, szintén kommentelj, mindenképpen válaszolni fogok!

Remélem sikerült eloszlatni minden ködöt az útvonallal kapcsolatban, de ha mégsem, bátran kérdezz!

Ha tetszett az útvonal, viszont túl könnyűnek, netán nehéznek találtad, itt további útvonalak közül válogathatsz: Útvonalajánló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apafut.blog.hu/api/trackback/id/tr387355048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása