HTML

Apa fut

Férj, apa, maximalista, programozó, játékokban "hétvégi harcos", Liverpool drukker, amatőr futó. - Sportepizódok az életemből.

Instagram

Támogatás

Ha tetszik az oldal és támogatni szeretnéd, itt megteheted:

Friss topikok

Útvonalajánló - SPAR - Gunaras - SPAR

2015.04.05. 16:32 Aristeus28

Ebben a bejegyzésben Dombóvár egyik legkedveltebb útvonalának részletes leírása következik: a "SPAR - Gunaras - SPAR" útvonal. Ezt az útvonalat szinte minden kezdő és nem kezdő dombóvári futó ismeri, de azért felkerül ide a leírások közé, hátha valakinek mégis kimaradt az életéből, vagy csak átutazóban jár Dombóváron.

02-00-boritokep.jpg

Röviden összefoglalva ez egy átlagos útvonal, egy közepes és egy kisebb dombbal (oda-vissza futva 2 közepes és kisebb dombbal), szinte végig kijelölt gyalog és kerékpárúton. A SPAR-tól indulunk, el fogunk futni egészen a Gunaras végén lévő kápolnáig, majd ott visszafordulunk és azon az úton amin jöttünk, vissza is futunk a rajtig. A SPAR parkolójában általában mindig van hely, aki nem gyalog érkezik, itt jó helyen tudhatja az autóját.

Az út végig aszfalt, ebből majdnem 9 kilométert lehet járdán/bicikliúton megtenni, csak a maradék kilométerekben kell az úton futnunk. Itt tartsuk be a közlekedési szabályokat és lehetőleg fussunk az út bal szélén!

Frissítési pontokkal is jól áll az útvonal, amik ráadásul szinte ideális távolságokra is vannak egymástól. Két frissítési pont van míg elérünk Gunarasig, oda-vissza futva tehát négy. Az első a 3. km-ben a második pedig majdnem a Gunarasi kápolna előtt a 6. km-nél. Természetesen visszafelé futva megint frissíthetünk a 9. kilométerben, mielőtt a LIDL-höz érünk. Lásd a frissítések pontos helyét a részletes útvonalleírásban.

 

Szintrajz

02-szintrajz.jpg

 

Az útvonal főbb adatai, statisztikái

Pályarekord
Távolság
(táv. terepen)
Szint-
emelkedés
Frissítési-
pontok
Nehézség
Útvonal
letöltése
[nincs] 10.75 km D+ 60m 3 db GPX letöltése

A teljesítők listája:

Pályarekord:





 

Részletes útvonalbejárás

A dombóvári SPAR-tól indul az utunk, haladjunk északnak az Ady Endre utca irányába, majd ha elértük, akkor forduljunk jobbra.

02-spar-start.JPG

Fussunk a járdán tovább, át a Hunyadi-tér kereszteződésén, egészen az Árpád utcáig. Innen kezdődik a gyalog és kerékpárút, ami el fog minket vezetni egészen Gunarasig. Kanyarodjuk rá és szedjük a lábunkat.

02-kerekparut.JPG

Innentől fogva nagyon egyszerű dolgunk van, csak követnünk kell a kerékpárutat, ki fog minket vezetni a városból. Akik nem ismerik a várost, csak nyaralnak itt, vagy most költöztek ide, azoknak nem lehet egyértelmű, hogy a LIDL-nél merre megy tovább a kerékpárút. Erre:

02-lidl.JPG 

Nem is kell sokat futnunk, el is érjük az első frissítési pontot, egy közkutat, ami télen, nyáron üzemel. Frissítsünk, ha szükségesnek érezzük, a következő frissítési pont a 6. kilométerben lesz.

02-frissites.JPG

A következő kilométerekben folytatjuk utunkat a gyalog és kerékpárúton egészen addig, míg egy kisebb domb tetején véget nem ér és meg nem látjuk a Fürdő utcát. Forduljuk be jobbra az utcába.

02-gunaras.JPG

Pár száz métert kell csak futnunk a Fürdő utcában, máris fordulhatunk balra rögtön az első nagy kereszteződésben, a Kemen téren, a Gunaras Resort SPA Hotelnél.

02-kernen-ter.JPG

Innen már egyensen vezet az utunk egészen a Tó utcáig, ami elvezet minket a Gunarasi Kápolnáig, de előtte még frissíthetünk egy csapnál, ha szeretnénk. (Személyes tapasztalat: A csapot a téli időszakra, általában Novembertől egészen Márciusig elzárják!)

02-frissites-2.JPG

Megérkeztünk a féltávhoz. Innen nagyon könnyű dolgunk lesz: forduljunk vissza és fussunk egy tempósat vissza a városba, egészen a startig.

02-gunaras-kapolna.JPG

 

Epilógus

Ha netán kedvet kaptál az útvonal bejárásához, de mégsem szeretnéd egyedül lefutni, vagy nem vagy biztos magadban, nyugodtan írj egy üzenetet a bejegyzéshez, szívesen végigfutom veled a távot, sőt szerintem pár Futóegér is szívesen csatlakozni fog!

Ha pedig sikeresen telesítetted az útvonalat és szeretnéd, hogy a neved felkerüljön az útvonalat teljesítők listájára, esetleg a pályarekordhoz, szintén kommentelj, mindenképpen válaszolni fogok!

Remélem sikerült eloszlatni minden ködöt az útvonallal kapcsolatban, de ha mégsem, bátran kérdezz!

Ha tetszett az útvonal, viszont túl könnyűnek, netán nehéznek találtad, itt további útvonalak közül válogathatsz: Útvonalajánló.

Szólj hozzá!

Címkék: útvonalak

A bejegyzés trackback címe:

https://apafut.blog.hu/api/trackback/id/tr637338730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása