HTML

Apa fut

Férj, apa, maximalista, programozó, játékokban "hétvégi harcos", Liverpool drukker, amatőr futó. - Sportepizódok az életemből.

Instagram

Támogatás

Ha tetszik az oldal és támogatni szeretnéd, itt megteheted:

Friss topikok

Útvonalajánló - Mágocsi kör

2015.05.19. 14:30 Aristeus28

Ebben a bejegyzésben a Mágocsi körrel fogom megismertetni a kedves olvasót. Aszfaltmenők készüljetek. Tiétek a pálya!

Röviden összefoglalva ez egy közepesen nehéz, két nagyobb és két kisebb dombbal tarkított útvonal, amit az elejétől a végéig aszfalton lehet teljesíteni. A kör a dombóvári SPAR-tól indul és ugyanide is vezet vissza. A SPAR parkolójában általában mindig van hely, aki nem gyalog érkezik, itt jó helyen tudhatja az autóját.

Az út végig aszfalt, ebből majdnem 8 kilométert lehet járdán/bicikliúton megtenni, csak a maradék kilométerekben kell az úton futnunk. Itt tartsuk be a közlekedési szabályokat és lehetőleg fussunk az út bal szélén!

Az útvonalon 2 frissítési pontot találhatunk, de ezek elhelyekedése nem túl ideális: Az első pont a 15. kilométernél található, a második pedig tőle 2.5 kilométerre. Mint azt a kilométerszámokból is látni, az első 15 kilométerben nincs frissítőpont, így mindenki készüljön legalább egy 0,5l-es kulaccsal, hogy addig tudjon valamivel frissíteni. A frissítési pontokról további információkat a részletes pályabejárásban találhattok.

 

Útvonal, szintrajz

07-utvonal.jpg

07-szintrajz.JPG

 

Az útvonal főbb adatai, statisztikái

Pályarekord
Távolság
(táv. terepen)
Szint-
emelkedés
Frissítési-
pontok
Nehézség
Útvonal
letöltése
2h:20m:26s 23.1 km D+ 197m 2 db GPX letöltése

A teljesítők listája:

Pályarekord:

Futóegerek





Kohári Csabáné Móni, Kormos László
Papp Szabolcs, Prohászka Csilla
Zsák György






Részletes útvonalbejárás

Utunkat a SPAR-tól kezdjük, induljunk hát Mágocs felé. Első lépésben kanyarodjunk rá az Ady endre útra, majd folytassuk utunkat az Európa (régi nevén: Népköztársaság) úton.

07-spar-start.jpg

Három kilométer múlva érjük el az első kanyart, kövessük szépen az aszfaltozott utat a IX. utcába, majd ott forduljunk jobbra Mágocs felé.

07-01-elso-kanyar.jpg

07-02-magocs_fele.jpg

Haladjunk az úton, de figyeljünk oda. Ha egyedül futunk, akkor tegyük azt a szembejövő forgalommal, az út bal szélén. Csoportos futás/bringás kísérő társaságában pedig maradjunk az út jobb szélén! Ha közúton futunk mindig legyünk jól láthatóak!

Körülbelül 5.3 kilométernél fogjuk elérni az első (kisebbik) dombot. Ez a tábla fogja jelezni, hogy mi vár ránk:

07-03-domb1.jpg

Másszuk meg a 8%-os emelkedőt, nem lesz olyan vészes, mint az elsőre látszik, olyan 800-900 métert kell megtennünk mire felérünk a dombtetőre. Ezután kb. 2 kilométeren keresztül lejteni fog az út. Ezalatt az idő alatt ki tudjuk pihenni a dombmászás következményeit, valamint nagyon jól össze tudjuk szedni magunkat - és az önbecsülésünket is.

Remélhetőleg elég volt ez a 2 kili mindenre és felkészültünk a következő, nagyobbik dombra. Mert a 9. kilométerben, pontosabban 8.3-tól jön megint a mászás.

07-04-domb2.jpg

Magasabbra fogunk jutni, mint az előbb és a domb teteje is messzebb van. Mennyei, pokoli, izzasztó, 'mikor lesz már vége' (A számunkra megfelelő aláhúzandó.) 1.2 kilométer vár ránk, míg felérünk a dombtetőre és ebben a látványban lesz részünk: (Megérte ugye?)

07-05-csikostottos.jpg

Szusszanjunk egyet, majd vegyük az irányt jobbra Kaposszekcső felé. Innen jórészt már csak lefelé fogunk haladni. Igaz még lesz két kisebb emelkedő Mágocs és Csikóstőttős között, de azok a megmászott két domb után semmiségnek fognak tűnni. Daráljuk be a következő kicsit több, mint 5 kilométert, fussunk le a Csikóstőttős előtti lejtőn be a faluba és ne felejtsük el frissíteni: 15.1 kilométernél érjük el az első frissítőpontot, egy közkutat:

07-06-csikostottos-frissitopont1.jpg

Frissítés után fussunk tovább egy 300-400 métert az utat követve, ahonnan is elkezdődik egy bicikli/gyalogút, ami egészen Dombóvárig tart. Nem lehet eltévedni, csak kövessük a sárga felfestéseket az aszfalton. Egy helyen van olyan rész, ami nem egyértelmű, vagy csak lekopott az útról a festék. Kaposszekcsőn a két templom között kell befordulni jobbra a Kossuth Lajos utcába. (kb. 17.3 km-nél.) Íme:

07-07-kaposszekcso-kanyar.jpg

Ebben az utcában van a 2. frissítőpont. (17.5 km-nél) Egy ugyan olyan közkút, mint az előző. Csak képet nem tudok kitenni ide róla, mert a Google autója nem ment be ebbe az utcába, én meg eddig elfelejtettem lefotózni. (Ha esetleg egyszer erre futsz, légyszíves fotózd le és küldd el nekem a képet, hogy kitehessem ide.)

A második frissítés után fussunk végig a bicikliúton, míg vissza nem érünk Dombóvárra. Itt a Baross utcában ér véget a gyalog és kerékpárút. Innen a leggyorsabban úgy érünk vissza a SPAR-hoz, ha a vasúti kereszteződés után a Baross utca végén tovább futunk egészen a Kossuth Lajos utca végéig, majd ott bekanyarodunk jobbra a Postánál a Hunyadi tér irányába, onnan pedig már láthatjuk is a célt!

Tehát: 1 lépés - át a vasúti kereszteződésen:

07-09-dvar-kossuthu.jpg

Majd a 2. lépés - A Baross utca végén folytassuk utunkat a Kossuth utcán...

07-10-dvar-kossuthu2.jpg

Végül a Kossuth utca végén, a postánál forduljunk a Hunyadi tér irányába:

07-11-dvar-kozpont-fele.jpg

Gratulálok! Teljesítetted a Mágocsi kört! Hogy tetszett? Remélem nem fárasztottak ki teljesen a dombok és majd egyszer még pályarekordot is tudsz itt futni! Ha megvan a rekord és szeretnéd, hogy a neved fölkerüljön, mint rekorder csak dobj egy kommentet a bejegyzés alá!

 

Epilógus

Ha netán kedvet kaptál az útvonal bejárásához, de mégsem szeretnéd egyedül lefutni, vagy nem vagy biztos magadban, nyugodtan írj egy üzenetet a bejegyzéshez, szívesen végigfutom veled a távot, sőt szerintem pár Futóegér is szívesen csatlakozni fog!

Ha pedig sikeresen telesítetted az útvonalat és szeretnéd, hogy a neved felkerüljön az útvonalat teljesítők listájára, esetleg a pályarekordhoz, szintén kommentelj, mindenképpen válaszolni fogok!

Remélem sikerült eloszlatni minden ködöt az útvonallal kapcsolatban, de ha mégsem, bátran kérdezz!

Ha tetszett az útvonal, viszont túl könnyűnek, netán nehéznek találtad, itt további útvonalak közül válogathatsz: Útvonalajánló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apafut.blog.hu/api/trackback/id/tr737470164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása